22.9.11

Jabbis

I forbindelse med utgivelsen av en bok knyttet til norsk håndverkermiljø på 1870-tallet har redaksjonskomiteen støtt på et uforståelig begrep - "jabbis". Ordet framkommer i tilknytning til en spøkefull konkurranse blant typografer, der det til slutt heter at den som vinner konkurransen, "erholder en jabbis". Det er nærliggende å tro at det er en alkoholholdig drikk. Noen som kan hjelpe?

Det foregår en diskusjon om emnet på Korrekturavdelingens Facebook-side

4.9.11

Rumpe

At rumpe skrives med u og ikke o (rompe), vet alle som bruker ordbøker. Ordet har tidligere også hatt betydningen ’hale’, men brukes ikke i denne betydningen lenger, kanskje bortsett fra i enkelte dialekter. Opprinnelig tror man at ordet kommer av roten *hremp (skrumpe).

1.9.11

Teres Stokkan (før: Klinikk Stokkan) i Trondheim

Teres Stokkan (før: Klinikk Stokkan) er en av mine faste kunder. Det er et privat sykehus i Trondheim som holder det høyeste nivå på behandlinger og operasjoner. Selv om jeg er en skikkelig pyse når det gjelder kroppen min, ville jeg ha følte meg 100% trygg hvis jeg skulle lagt meg under kniven hos Stokkan. For mange er Klinikk Stokkan mest kjent gjennom de kosmetiske behandlingene som Stine og Elin (sistnevnte er også en profilert blogger) tilbyr. Med kosmetiske behandlinger mener jeg Botox og Restylane og medisinske kremer og den slags som damene (og noen menn) driver med. Men klinikken har i lang tid også vært langt fremme innen ortopediske operasjoner og annen kirurgi.

Jeg besøkte klinikken på en av mine turer til Trondheim og fikk møte de ansatte der og daglig leder Terje Østlyng, som må være en av de mest profesjonelle lederne jeg har arbeidet med noen sinne. Private sykehus er jo avhengig av å prestere på høyeste nivå hele tiden, enten de brukes av det offentlige eller foretar privatfinansierte operasjoner. Dette skaper en spisset prestasjonskultur der det kreves topp innsats fra de ansatte hele tiden og en kundebehandling som er på høyeste nivå. Dette er ikke noe jeg bare finner på fordi jeg samarbeider med dem; tilbakemeldingene fra pasientene (som jeg har lest i anonymisert versjon) vitner om en særdeles høy tilfredshetsprosent. Noe annet har heller ikke private råd til. Pasientene må alltid stå i sentrum, og et privat sykehus som Stokkan-klinikken vil alltid måtte gjøre sitt ytterste for at pasienten skal være fornøyd med behandlingen. De har aldri noe å vinne på å gå i clinch med pasientene.

Teres Stokkan ble etablert i 1988 (da som Klinikk Stokkan) som en spesialklinikk innen plastisk kirurgi og fikk i 2001 offentlig godkjenning som privat sykehus. I dag har klinikken spisskompetanse innen plastisk kirurgi, ortopedi, ryggkirurgi og generell kirurgi. Klinikken har avtale med å utføre operasjoner for det offentlige (Helse Midt RHF) og med flere private forsikringsselskap.

Klinikken utfører mellom 3000 og 4000 operasjoner årlig og har erfarne kosmetiske sykepleiere, som tilbyr en rekke kosmetiske behandlinger (av typen rynkefjerning med Botox etc.).

Her kan du lese mer om behandlingstilbudet til Teres Stokkan

Les mer om Teres Stokkan

Teres Stokkan (før: Klinikk Stokkan)

Brystforstørrelse • Brystreduksjon • BrystløftFettsuging • Ansiktsløft • Tunge øyelokk •  BukplastikkBotoxLeppeforstørrelse • Restylane • Laser • Hårfjerning med laser • Hudkremer • Sesderma • Laserbehandling av rynker •
Teres Stokkan på Facebook